Trægulve – Kend dine trægulve og mærk de behagelige bløde substans

Trægulve er en af de mest behagelige typer af gulvbelægning. De er bløde og behagelige at gå på, og det siges at gulve af træ er varme, – og det er nok ikke helt forkert. Plankegulve med en naturlig gulvbehandling er helt klart rigtig flot med en blød og varme overflade. Modsat beton, marmor, vinyl og andre belægninger som har en kold overflade.

Mærk dine trægulve

Først når du lukker øjnene op for samspillet imellem de forskellige miljøer – både dem ude i naturen og det du selv har skabet – og forbinder det med dine egne reaktioner, kan du give dig til at definere en ideél gulvæstetik. Jeg vil i denne artikel prøve at føre dig et skridt nærmere om virkelig at holde af og se trægulvene omkring dig. Mange bemærker slet ikke hvilken type gulv de går på og vurderer hvordan åretegninger og strukturer er i selve gulvet. Ej heller skænker de en tanke hvordan et trægulv er blevet til fra at stå i skoven til opholdet på et savværk og til det gulv vi går på. Ej heller hvordan bearbejdning af gulvoverfladen finder sted med gulvafslibning, gulvafhøvling og gulvbehandling samt hvordan gulvopgaver og gulvarbejder har ført til at vi idag har særdeles smukke trægulve.

“Vi kan hjælpe med alle former for gulvrenovering og gulvrestaurering uanset typen af trægulv og gulvets beskaffenhed.”

Gulvinspiration giver mod på mere

Når først er blevet opmærksom på hvor og hvordan du kan finde inspiration til dit trægulv, er tiden kommet til at gå længere ud af vejen på din rejse gennem en verden af gulvet for at se, hvordan du reagerer personligt på forskellige træsorter og gulvtyper. Ved hjælp af denne artikel vil du forhåbentlig finde frem til det du i sidste ende søger for at få et smukt plankegulv eller parketgulv i dit hjem til at fungere. Et trægulv der i sig selv har mange egenskaber – om det så skal udgyde ro eller spænding – er noget du selv skal afgøre, her er du dommer. Uanset hvordan familie og venner skal styrke betydningen af vores valg af gulvbehandling så dur beslutningen om en gulvbehandling ikke såfremt du ikke selv har været med til at tage den og at den lever op til dine ønsker og behov.

Gulvdesign skaber hjem

Nu, hvor du har skabt dig en virkelig fornemmelse af dig selv og det trægulv du har det bedst med at leve sammen med er det på tide at føre erfaringen ud i livet. Et er at have godt greb om de forskelige typer af trægulve men noget andet er at bruge den viden i dit hjem. At smide omkring sig med idéer om overfladebehandling uden mål og med at skabe en gulvkreativitet uden en forståelse for godt design, så er det noget der går hånd i hånd på samme vis som et godt ægteskab.

NOTE: Det er i mange tilfælde træsorter, gulvtype, design og personlighed, der skaber det interessante hjem.

Gulvudseende er natuligvis vigtig

I den idéelle verden ville vore trægulve blive leveret i færdige sæt i præcis den rigtige form opbrudt og lagt på en sådan at de vender perfekt i forhold til lyset. Der skal gerne være balance og symetri i boligen så rummet fungerer som en slags tom lærred der kan bygges videre på af hjertens lyst. Men heldigvis er virkeligheden en helt andet, og gud ske tak for det. For 2 trægulve er heldigvis ikke ens og det er vigtig at vi ikke bliver blændet af skulle have ensartet og sterile gulve. Det er vigtigt at man kan lægge sig et trægulv ud fra egne krav, udseende og design. Ofte stiller det dig overfor nogle besynderlige udfordringer idet det ofte ses en manglende balance i vægfladerne samt det naturlige lysindfald som gerne skal passe til gulvet. Den slags udfordringer præger især ældre boliger som i almindelighed blev opført før vi blev rigtige design nørder som vi er idag.

Gulvafslibning gør forskellen

Noget af det vidunderlige ved trægulve er at vi kan bruge dem som et redskab og få orden på selv besværlige grundplaner. De kan forholdsvis let opfriskes af en professionel gulvmand. Gulvafslibning og gulvafhøvling 2 af de mest benyttede måde til at forny gamle og slidte trægulve. Men også andre former for gulvarbejder benyttes, herunder gulvlægning, gulvrenovering samt gulvrestaurering af rigtig gamle plankegulve. Hvert rum kræver sin helt egen løsning men i sidste ende er det en vis balance du forsøger at finde. Og ved hjælp af en professionel gulvmand eller gulvfirma så kan han hjælpe dig på vej. Måske kan du forholde dig til nogle af de forskellige problemstillinger der er når et gulv skal lægges:

  • Ringe lysindfald
  • For skarpt
  • For små rum
  • Rum i overstørrelse

Hvilke muligheder er der for at vælge træsort og gulvtype? Hvor får man det samlede overblik? Alle disse spørgsmål er værd at forholde sig til, og må indgå i en samlet vurdering. Benyt en gulvfagmand og få dit gulvarbejde udført korrekt! Se muligheder ved fordybelse og tænk rationelt. Hvordan er gulvenes brug? Hvad med slid? Det er først og fremmest det visuelle der drager os når gulvoverfladen skal vælges, men fordelen ved et  gulv er, at det kan friskes op og overfladen ændres med tiden. Andre gulvbelægninger har ikke denne åbenlyse fordel og er dermed ikke nær så fleksible.

Gulvafslibning af hjørner, en såkaldt hjørneafslibning. Denne typer gulvarbejde udføres med en kantsliber som er en lille håndholdt gulvslibemaskine

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.