Maling

Maling af parketgulve og plankegulve bruges ret sjældent, da træ udseendet derfor vil forsvinde. Træ er et praktfuld naturens materiale, som står godt til ethvert hjem. Træ som gulvmateriale giver varme, hygge og trivsel. Dette billede vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan et gulv males, så anvend altid en professionel gulvspecialist til gulvmaling.

Hvorfor maling af parket og plankegulve?

Maling er en uopslidelig overfladebehandling som er fulddækkende. Dermed kan strukturer og åretegninger ikke anes, derimod opnår man med maling en heldækkende ensfarvet overfladebehandling. Maling kan være en supergod overflade løsning til temmelig slidte plankegulve og parket, der ikke holder til en afhøvling eller afslibning.

Typer af gulvmaling?

Der bruges som oftest 2 former for gulvmaling, alkyd og epoxy. Begge former for maling er væsentlig slidstærke og benyttes ikke kun på bræddegulve, men også på beton i lagerhaller og fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

I fald et parket eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være tåbelig. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at skjule skader, herunder silkemat, blank, højglans, halvmat, mat. Et malet pankegulv eller parket er smudsafvisende, rengøringvenlig samt let at vedligholde.

Forarbejde inden malerarbejdet iværksættes

trægulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste snavs, støv, smuds og fedt vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet parketgulv eller plankegulv?

I fald malingen viser tegn på slitage, kan det genbehandles. Er malingen slidt igennem efterbehandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Gulvpleje, gulv rengøring og vedligeholdelse er let ligesom på et lakeret gulv. Ved gulvvask opnår du et rent pankegulv eller parket i en fart, hvilket selvfølgelig er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for valg af farvenuancer?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet parket eller plankegulv kan også påmales kanter og border.

Tag kontakt til os for en snak om perspektiv for dit trægulv.

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote