Gulvbehandling er et håndværk fyldt med traditioner

Gulvbehandling er hver en krone værd.

gulvbehandling af gamle trægulve. Her ses et gammelt bøgeparket som virkelig trænger til en gulvafslibning og gulvbehandlingOg gulvbehandling holder dine træ gulve smukke i årevis. Gulvbehandling er en af de mest økonomiske og mest fordelagtige investeringer du kan foretage dig med hensyn til dit hus. Både hvis du skal blive boende, og særligt hvis du overvejer at sælge dit hus eller din lejlighed. Man kan ikke komme uden om, at nye gulve og nyrenoverede trægulve, der har fået den rigtige og veludførte gulvbehandling, markant forøger værdien af dit hus. Og flotte, lyse og lækre trægulve, der står nylakeret eller olieret vil være det første, der fanger huskøberes øjne, når han eller hun træder ind i din bolig. Gulv er guld!

Gulvafslibning får det bedste frem i træet

gulvbehandling med olie, lak, lud, sæbe eller noget andet. Eventuelt med hvidpigment eller farve. Her på billedet ses et stykke trægulve med en oliebehandlingMed andre ord – er dine trægulve slidte, ridsede og mørke af lak, så overvej kraftigt en gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes de øverste få mm af trægulvets overflade, og vupti – nedenunder har du det flotteste træ, der faktisk bare har ligget og ventet på at komme frem i dagens lys. En gulvafslibning foregår enkelt og hurtigt og opfylder selvfølgelig de krav du i forvejen har aftalt med firmaet, der står bag gulvafslibningen.

En gulvservice med det hele

Er der aftalt, at firmaet flytter diverse møbler og sætter dem på plads efter gulvafslibningen, ja, så er det bare at tage på arbejde om morgenen, og når du kommer hjem, kan du glæde dig til synes at nye lyse og lækre trægulve, der står klar til at tage mod dig og din familie i de næste rigtig mange år. Ring gerne til vores gulvservice og få gode råd og en snak om dit trægulv, vi udfører også gulvafhøvling og gulvlægning.

Gulvbehandling har forskellige former

Hvordan udføres gulvbehandling? Og hvilke former for behandling findes der? Det kan vi alt sammen svare på idet efterfølgende hvor jeg vil gå i dybden med de mange fordele der er når træ bliver behandlet med en smuk og beskyttende overflade. For en overfladebehandling skal et trægulv have for ikke at forgå og blive grimt alt for hurtigt. Men det er dog muligt at et ubehandlet trægulv i sin bolig men så skal det vaskes en tyktflydende gulvsæbe og så kan man vel også kalde det for en form for gulvbehandling eller overfladebehandling om du vil.

Typer af gulvbehandling

Som nævnt er gulvbehandling mange ting og der findes forskellige typer overflader med hver sit udseende, slidstyrke, overflade struktur og andet:

  • Olie – Oliebehandling
  • Lak – Lakering
  • Lud – Ludbehandling
  • Voks – Voksbehandling
  • Sæbe – Sæbebehandling

Hver behandling kan tage sig forskellig ud afhængig af lysindfald samt træsorten hvorpå det påføres. Som udgangspunkt er en gulvbehandlng neutral og transparent, men det er muligt at påføres en hvidpigment eller farve efter ønske.

Trægulv tager sig forskellig ud

Gulvbehandling af et gammelt og slidt trægulv. Her ses en gulvbehandling af et  trægulve med gulvolie. Oliebehandling af et plankegulvDer er mange ting som kan have indflydelse på hvordan et trægulv visuelt skal tage sig ud. Der er for det første det rent visuelle hvor der naturligvis er nogle elementer i boligen som trægulvet skal matche. Det kan være boligens arkitektur, boligindretninger, interiør, farver på vægge og lofter, møbler, kunst og andet. Og det er naturligvis nogle ting som vi som gulvfirma har lidt svært ved at vurdere uden at have set boligen og dens indretning. Ofte har kunden selv nogle idèer og tanker om hvordan gulvet skal harmonere med resten af boligen. Endvidere er der altid nogle drømme og ønsker fra kunden som har gjort sig nogle tankter om hvordan overfladen skal være.

Hvidpigmenteret gulvbehandling

I mange tilfælde ønskes et lyst eller hvidpigmenteret trægulv hvor det naturlige trælook skal være det alt gennemgående. Her ønskes et trægulv hvor det naturlige element er i centrum og hvor åretegninger og strukturer i træet gerne må være markant. Her er der forskellige muligheder og former for gulvbehandling som med fordel kan anvendes, herunder lud og olie eller måske lud og en hvidpigmenteret olie. I sådan et tilfælde ser vi det som vore naturlige pligt at rådgive med vores viden og mange års erfaring så der vælges den rette gulvbehandling.

Gulvudseende skal komme til sin rette

gulvbehandling  af et nyafslebet trægulve, her på dette billede ses tydeligt forskellenHvad gulvets udseende angår er det også værd at bemærke sig at det måde er muligt at få højglans og blanke trægulve eller en halvblank eller en helt rustikt. Det rå og rustikke udseende er det som de fleste kunder idag. Her er der ikke nogen blank overflade til at distrahere og man undgår genskin fra lys som kan genere såfremt gulvet har en blank overflade. Træets smukke og naturlige udssende kommer bedst til sin rette når gulvet fremstår med sit naturlige udseende.

NOTE: Det kan dog i nogle tilfælde tilrådes at give gulvet en blank lak såfremt det er i et område hvor der bliver spildt meget som i for eksempel et køkken, gangområde eller en kantine.

Skridsikker trægulv har høj prioritet

gulvbehandling af træ og trægulve. Her er det helt nye gulvbrædder som skal have en gulvbehandling med olie, lak, lud, sæbe eller noget helt andetFriktionen vil også være forholdsvis højt og et blankt trægulv er ikke nær så skridsikker som et gulv der fremstår rustikt og naturligt. Når det visuelle er på plads er det tiden at diskutere andre funktionelle krav og behov til gulvet og dets overflade. Her er der blandt andet elementer som:

  • Gulvets brug
  • Gulvets naturlige slid

Der er stor forskel på et gulv i en bolig hos en enlig pensionist eller i en stor erhvervsvirksomhed med et kantinegulv i træ hvor der går mange medarbejder ud og ind hver dag. Derfor er det vigtig at tilpasse overfladebehandlingen til det givne behov samt den slitage der forventes på trægulvet. Også at tage højde for hvordan gulvet vil blive rengjort og passet i fremtiden.

“Gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse er elementer som oftest bliver overset selvom de er vigtige.”

Der er typer af gulvbehandling som kræver ugentlig gulvvask samt andre hvor træet skal vaskes så lidt som muligt. Det er tilrådeligt at være bevidst fra starten om man er til hyppige gulvvask eller om man ikke magter det.

Få hjælp af en fagmand

Vi hjælper dig gerne på vej med en snak om dine gulve og hvilke muligheder der er. Alt henvendelse er gratis og helt uforpligtende og ønsker du ikke at gøre brug af vores gulvservice er du naturligvis helt frit stillet.