Dørtrin

Dørtrin betyder også dørtærskler, fodtrin, tærskler, fodspark og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer i vores bolig. De er offer for spark og slid i meget højere grad end trægulvet. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, dit solide og lokale gulvfirma med stor viden og erfaring. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Dørtrin
Dørtrin

Hvor får jeg billig afslibning af dørtrin?

Forudsat du har parket- eller plankegulve, bør ethvert gulvarbejde blive løst af vore professionelle og lokale gulvslibere. Ganske vist er vores spidskompetence gulvafslibning, gulvbehandling og gulvafhøvling, hvor vores kompetancer, ekspertiser og erfaring virkelig skaber resultater. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af parket og plankegulve og store gulvrenoveringer. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, får du en fornuftig løsning med garanti.

løft din hjertenskær over dørtrinnet!

Det er sædvane at gommen bærer bruden over dørtrinnet umiddelbart efter bryllupet. Her bydes bruden velkommen i rummene for parrets fremtidige liv umiddelbart efter brylluppet.

Hvilken funktion har et dørtrin?

Placeringen af dørtrin er konstant den værst mulige og giver adskillige knubs, stød og slid. Det betyder, at materialet tit er af en hård træsort, der kan holde til den store ubestkyttethed og belastning. Den hårdeste træsort i Danmark er eg. Så derved er flere dørtrin lavet i egetræ og eg. Som oftest vil rummenes dørtrin få den samme overflade som de tilstødende plankegulve eller parketgulve har. Dette skaber en æstetisk gulvflade og giver et rigtig fint resultat.

Bundstykke eller dørtærskel?

Et dørtrin har en hel del benævnelser, der ofte anvendes i flæng. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavt trin i bunden af døråbningen, der i længde og bredde modsvarer døren. Det dæmper støj og isolerer imod træk og kulde. Det giver en naturlig rumopdeling, som kan være nyttig ved pleje, rengøring og vedligeholdelse.

Hvorfor produceres dørtrin i eg?

Som nævnt, udsættes dørtrin for en vild stor anvendelse. Dette gør dem sårbare og vil nødvendiggøre ofte gulvafslibning end gulve af træ og en slidfast efterbehandling. I en hel del sager lakeres dørtrinnene skønt plankegulvet får en anden efterbehandling som olie, lud, sæbe eller voks

Af hvilken årsag runder dørtrin?

Slid og flere års brug af dørtærskel i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket er man vidne til særlig ved bløde træsorter som gran, fyr og lærk som har været praktiseret i mange generationer. hule dørtrin kan almindeligvis slibes plane, men vi oplever gentagne gange sager hvor en gulvsanering er bydende nødvendig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundstykker, dørtærskel, fodspark og fodtrin er alle en del af selve karmen omkring døren. I en hel del nye moderne beboelser har trægulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, benyttes den hårdeste træsort vi har i Danmark og Skandinavien. Derfor fås et umådelig solidt trin med umådelig god holdbarhed og kvalitet.

Mester i renovering af dørtrin

Vi er specialister i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, trapper, trappetrin, tærsklersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit bolig og hjem.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote